Deel Scheveningse Pier gelost in Vlaardingen

woensdag, 31 augustus 2016

Met een drijvende bok is eind augustus een deel van de Pier van Scheveningen gelost in Vlaardingen. Het betreft ‘Stalen Eiland’, dat door firma Kruiswijk is losgesneden. Op een ponton is het langs de kust via de Nieuwe Waterweg naar de ontmantelingswerf van Jansen Recycling Group gevaren, alwaar het verder ontmanteld wordt.

Het gaat om het meest noordelijke deel van de pier, het zogenaamde ‘Stalen Eiland’. Dit deel is in zeer slechte staat en is al sinds 1991 gesloten voor publiek.  Het verwijderen van dit gedeelte is onderdeel van een grootschalige renovatie van de pier. Het lossen van het ruim 1.000 ton wegende object is succesvol verlopen. Wat nu rest is de verdere ontmanteling en verkleining van de constructie. Het ijzer wordt vervolgens ingezet als een secundaire grondstof voor staalsmelterijen.

In 2015 zijn op deze werf van Jansen Recycling Group de wrakdelen ontmanteld van de Baltic Ace, een in 2011 gezonken autocarrier. De werf is vanwege haar open verbinding met de Noordzee zeer geschikt om grote objecten zoals de Baltic Ace en dit deel van de Scheveningse Pier te ontvangen en te verwerken tot duurzame eindproducten. Door de state-of-the-art faciliteiten, zoals een gecertificeerd vloeistofdicht terrein, een eigen waterzuivering en moderne, volledig elektrische kranen en scharen wordt de constructie duurzaam ontmanteld. Het schroot wordt vervolgens als secundaire grondstof aan staalsmelterijen geleverd. Zo werkt Jansen Recycling Group aan haar visie ‘werken aan een wereld zoals die bedoeld is’.

Advertentie