Cela Machinerie BV verwerft agentschap MOROS

donderdag, 3 juni 2021

Roland van Oosterhout, eigenaar van Cela Machinerie BV, is erg blij met het agentschap van het Spaanse kwaliteitsmerk MOROS. ‘De zeer robuuste en kwalitatief uitstekende scharen en persen vormen een prachtige aanvulling op ons aanbod voor metaalrecyclingbedrijven’, vertelt hij enthousiast.

 

Van Oosterhout is zeven jaar geleden Cela Machinerie gestart. Het bedrijf levert onder meer analyseapparatuur en recyclingmachines aan metaalrecyclingbedrijven. Service en klantgerichtheid staan centraal. De slogan van de onderneming is niet voor niets: ‘groots door klein te blijven’. ‘We onderscheiden ons door maatwerk’, legt de ondernemer uit. ‘In overleg met de klant kunnen we alles volledig op maat aanbieden. Van kleine tot grote aanpassingen, alles is mogelijk.’

 

Breed assortiment

Het assortiment van Cela Machinerie BV is heel breed. Het bedrijf richt zich op de metaalrecycling in de breedste zin van het woord. Hiervoor werkt Van Oosterhout samen met gerenommeerde leveranciers zoals: Stokkermill, Bruker, Deltax, Butti en Klauke. MOROS komt daar nu ook bij.

 

Van Oosterhout levert bijvoorbeeld analyseapparatuur van het merk Bruker. ‘We hebben analyse-apparaten op basis van X-Ray. Daarbij houden we rekening met wat men wil analyseren en welke nauwkeurigheid gewenst is. Door onze jarenlange ervaring kunnen we altijd een passend advies geven’, aldus Van Oosterhout. ‘Ook kunnen wij u voorzien van een passend advies op het gebied van stralingsdeskundigheid.’

 

Daarnaast werkt Cela Machinerie onder meer nauw samen met het Italiaanse Stokkermill. ‘Dit bedrijf staat bekend om de degelijke en robuuste machines. De laatste jaren is de belangstelling voor kabelrecycling flink toegenomen. Wij kunnen via Stokkermill alle benodigde machines leveren, van compacte machines tot complete separatiesystemen.’

 

MOROS

Ook MOROS is volgens Van Oosterhout een zeer mooie aanvulling op het Cela-assortiment. MOROS heeft Van Oosterhout vorig jaar benaderd met de vraag of hij samenwerking zag zitten. ‘MOROS is een sterk Spaans merk met meer dan zestig jaar ervaring. De machines zijn zeer robuust en van zeer hoge kwaliteit. Ze worden allemaal in eigen huis vervaardigd. Ook wordt maatwerk en een uitstekende service geleverd.’

 

 

Schrootscharen

MOROS biedt een breed scala aan machines, van klein tot zeer groot. Er worden drie verschillende typen scharen aangeboden: vleugelscharen, laterale voorcompressiescharen en laterale voorcompressiescharen met ‘instelbare hoek’. De scharen met voorcompressievleugels hebben een versterkte en multifunctionele structuur. Ze kunnen ongekende knipsnelheden en productieniveaus bereiken door de goede besturingselektronica, de hydrauliek en het uitstekende mechanische ontwerp. De gesynchroniseerde bewegingen van de cilinders zorgen bovendien voor een verminderd aantal elektrische motoren, waardoor het energieverbruik wordt verminderd.

 

De scharen met laterale voorcompressie hebben een zeer hoge ‘return of investment’.  Deze machines zijn zeer betrouwbaar, hebben een hoge productiviteit en vergen weinig onderhoud.

Met het variabele hoeksysteem kunnen de laterale voorcompressiescharen heel taai en zeer groot metaalschroot verwerken. Bovendien neemt door de laterale zijcompressie de productie toe.

 

Balenpersen

Daarnaast levert MOROS diverse soorten shredders en balenpersen. Al 45 jaar worden twee modellen balenpersen geproduceerd, waarbij de betrouwbaarheid zich keer op keer heeft bewezen. De machines zijn ontworpen en gebouwd met de meeste geavanceerde technologie voor de compressie van alle soorten schroot. Door de nieuwe hydraulische technieken kunnen de cyclustijden worden verkort en neemt de productiviteit toe. De compressiedoos maakt het mogelijk om doorlopend in een automatische modus te draaien. De persen, die een extreem lange levensduur hebben, kunnen zowel op de grond, in een kuil, als op een verplaatsbaar onderstel worden geplaatst.

 

Voor vragen kan altijd contact worden opgenomen met Cela Machinerie. Of neem een kijkje op de website: www.cela-machinerie.nl.

 

MOROS onderscheidt zich op de volgende punten:

 • Ruime ervaring om de beste oplossing te bieden.
 • Flexibiliteit in de productie waardoor we elk product aangepast kan worden aan de behoeften van elke klant.
 • Turnkey projecten en automatische installaties.
 • Het ontwerp is gericht op eenvoudig en minimaal onderhoud.
 • Hoge efficiëntie en productiviteit.
 • Automatische werking waarvoor minder personeel nodig was.
 • Hoge winstgevendheid en lage kosten voor preventief onderhoud.
 • Minimale ongeplande stilstand.
 • Reserveonderdelen: gegarandeerd voor de hele levensduur van de machine en snelle fabricage van reserveonderdelen.
 • Optimale service na verkoop, met hooggekwalificeerde en onmiddellijke technische ondersteuning wereldwijd.
 • Snelle terugverdientijd van de investering en lage machineafschrijving.
 • Hoge restwaarde na 15 tot 25 jaar gebruik.
 • Lange levensduur van de machines
 • nes

Advertentie