Batterij Bewaarbox Zakelijk

woensdag, 1 juli 2020

Met de Batterij Bewaarbox Zakelijk wil Stibat aandacht vragen voor de inzameling van batterijen en accu’s in het bedrijfsleven. Samen met afvalbedrijf Wastenet inzameling worden de batterijen kosteloos ingezameld met het doel om de inzameling en recycling van afgedankte batterijen en accu’s te stimuleren.

Hoewel er in Nederland jaarlijks meer dan 4 miljoen kilogram draagbare batterijen en accu’s worden ingezameld en gerecycled, belanden er in het bedrijfsleven nog veel te vaak afgedankte batterijen bij het restafval. Het gaat om circa 160 duizend kilogram batterijen per jaar. Deze batterijen komen samen met het restafval in de verbrandingsoven terecht en kunnen niet meer worden gerecycled.

Laagdrempelig scheiden

De verschillende inlevertonnen, -meubels en -dozen voor batterijen en accu’s zijn inmiddels een bekend gezicht in winkels in Nederland. Consumenten weten deze inleverpunten goed te vinden, maar bedrijven blijven achter met de inzameling van batterijen. ‘Wij zien nog veel te vaak dat batterijen en accu’s in het bedrijfsleven niet goed worden ingezameld’, aldus Jeanine van Dijk, Manager Marketing & Communicatie van Stibat. ‘Ze liggen overal verspreid op kantoor: in kastjes, laatjes en bakjes en verdwijnen uiteindelijk bij het restafval. Met de Batterij Bewaarbox Zakelijk kunnen batterijen in het bedrijfsleven op een laagdrempelige manier worden ingezameld. Bedrijven kunnen de Bewaarbox op onze website bestellen en de batterijen en accu’s kosteloos laten ophalen door Wastenet inzameling.’

Kosteloos inzamelen

Bedrijven die hun batterijen nu al apart inzamelen middels de Batterij Bewaarbox Zakelijk, moeten deze zelf wegbrengen naar de milieustraat van de gemeente of naar één van de ruim 25 duizend inleverpunten van Stibat. Om de inzameling en recycling te stimuleren is Stibat een samenwerking aangegaan met afvalinzamelaar Wastenet inzameling, die de batterijboxen kosteloos komt legen. Via Wastenet komen de batterijen en accu’s alsnog in het sorteercentrum van Stibat terecht, waarna ze op een veilige en verantwoorde wijze worden gerecycled.

Belang van batterijrecycling

Met de recycling van afgedankte batterijen worden waardevolle grondstoffen behouden voor hergebruik. Metalen zoals ijzer, koper, nikkel en kobalt worden hiermee teruggewonnen en weer gebruikt bij het maken van nieuwe producten zoals kranen, pannen of sieraden. Zonde dus om batterijen bij het restaval weg te gooien. De Batterij Bewaarbox Zakelijk is te bestellen via www.stibat.nl/bewaarbox.

Stibat

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van afgedankte batterijen en accu’s in Nederland. In 25 jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend netwerk op van ruim 25 duizend inleverpunten bij onder andere winkels en scholen. Stibat biedt dé oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen en accu’s. Kijk voor meer informatie op www.stibat.nl.

Wastenet inzameling

Wastenet inzameling is een specialist in het managen van bedrijfsafval. Door middel van hun expertise en kennis over alle afvalsoorten en inzamelingsmogelijkheden kunnen zij voor ieder bedrijf een zero-waste doelstelling realiseren. Kijk voor meer informatie op www.wastenet.nl.

Advertentie