Abraservice presenteert nieuwe slijtvasten materialen

vrijdag, 29 mei 2020

Abraservice introduceert nieuwe slijtvaste plaatmaterialen. Sinds november 2019 is het bedrijf overgenomen door  SSAB  Zweden. SSAB heeft jarenlang ervaring met het leveren en ontwikkelen van slijtvaste materialen.

Met deze overname voor geheel Europa moest er naar een nieuwe strategie worden gezocht met betrekking tot de materialen. Het huidige pakket wordt omgezet naar ABRAMAX 420 Cr & 520 Cr materialen die de 4800 en 8000 materialen vervangen.

Door de zeer lange ervaring heeft de Zweedse eigenaar een fantastische prestatie geleverd en met de nieuwe ontwikkeling een nog beter en slijtvaster materiaal ontwikkeld speciaal voor de Abraservice groep.

Abramax

Abramax is een slijtvast staal met speciale hittebestendigheid en corrosie bestendigheid. Het wordt geleverd in quenched en tempered toestand, wat het een hardheid geeft van ongeveer 400 HBW. Abramax 420 Cr biedt een langere levensduur in vergelijking met conventionele slijtvaste staalsoorten, vooral bij blootstelling aan wisselende temperaturen.

Dankzij de speciaal geselecteerde combinatie van legering elementen gecombineerd met de basis van chroom en moderne warmtebehandelingen is het niet enkel slijtvast maar ook hitte vast. Additioneel geeft het volledig ontbonden chroom een zeer goede mogelijkheid tot harden, wat benut wordt in de modernste installaties in Zweden om een zeer hoogstaande kwaliteit te bereiken.

Het unieke van deze materialen is dat zij ondanks hun slijtvastheid (hardheid) ook nog uitstekend bewerkbaar blijft en heeft ook excellente eigenschappen met betrekking tot koud vervormen, machinale bewerking en lasbaarheid. De materialen zijn uitstekend van toepassing voor diverse industrieën, zoals bagger, offshore, vuilverwerking en agrarische machines.

Advertentie