‘New Liebherr kid in town’ bij Jakiro

zondag, 18 september 2022

Apeldoorn heeft met zijn centrale ligging in het land een gunstige positie als ‘schroot-city’.

In zuid zijn langs het Apeldoorns kanaal al decennia lang schrootverwerkers gevestigd. Naast talloze autobedrijven kent Apeldoorn ook vele metaalverwerkende bedrijven in onder andere de fietsenindustrie en installatie-branche. Het aanbod van het aangeboden materiaal is daardoor zeer divers.

 

Fietsen-vernietiging

Bij JMR wordt geen materiaal overgeslagen aan de kade. Het kanaal is niet geschikt voor de binnenvaart. Al het materiaal wordt per vrachtwagen afgevoerd. Desondanks gaat JMR grote stukken niet uit de weg en ook deze worden door de ervaren ploeg aangepakt en verwerkt tot handzame stukken.

 

Locomotief op zijn laatste halte

Naast werken op eigen terrein verzorgt Jakiro ook sloop en recycling op locatie. De vakmensen en machines zijn flexibel inzetbaar en ook het transport van materieel en materiaal wordt in eigen beheer verzorgd.

 

Recycling van uit geschaatste skatebaan

Kortom: Van particulier tot zzp-er tot multinational. Alle klanten zijn welkom en kunnen terecht!  Met een eigen weegbrug, overslagmachine en een sorteerhal worden de klanten snel en efficiënt geholpen. Hard nodig om het groeiende volume bij te houden.

 

De groei van de stad biedt kansen maar tegelijkertijd wordt het industriegebied ook meer en meer ingesloten door nieuwe bebouwing. Typisch een voorbeeld van een werkplek waar geluid en emissie steeds belangrijker worden en tegelijkertijd de hoeveelheid te verwerken materiaal toeneemt.

Voor eigenaar Tjang Wah was dit de directe aanleiding om naar een extra machine te gaan kijken. Deze werd in de buurt gevonden bij Wynmalen & Hausmann NV in Heteren die al eerder een Liebherr GM64 poliep grijper leverde.

 

Bij de uitbreiding van de machinevloot is meteen ook rekening gehouden met de wens om naast een sloop-sorteergrijper ook, met voldoende hydraulisch vermogen, een schrootschaar aan te kunnen koppelen voor het knippen van constructie en kabel.

Een behoefte waar de Liebherr LH 22 met zijn hydraulisch snelwisselsysteem 100% op aansluit.

 

Liebherr LH 22 sorteer- en overslagmachine

Vanuit de cabine kan de grijper worden afgekoppeld en een ander aanbouwdeel worden opgepakt en gekoppeld. Het zogenaamde Likufix koppelsysteem voor de sloop- en schrootbranche bewijst ook hier goede diensten.

 

Met recht is JMR trots op deze veelzijdige nieuwe aanwinst!

Voor meer informatie zie: www.jakiro.nl en www.wynmalenhausmann.nl

Advertentie