‘Elk stofprobleem heeft eigen aanpak nodig’

zondag, 14 november 2021

Sinds twaalf jaar ontwikkelt en fabriceert MB Dustcontrol BV de ‘SprayCannon’ nevelkanonnen. Deze nevelkanonnen zijn ontwikkeld om (fijn)stof emissies en geuroverlast tot een minimum te beperken.

Wat begon als stofbestrijdingsoplossing tijdens sloopwerkzaamheden is inmiddels uitgegroeid tot een product wat op velerlei manieren en in een groot aantal verschillende branches toepasbaar is: Op- en overslag van bulkgoederen, sloop, recycling, houtverwerking, afvalverwerking, (bodem/asbest) sanering, compostering, afvalverwerking, landbouw, geurbestrijding, brandbestrijding en het verkoelen van mensen.

Doordat MB Dustcontrol van mening is dat elk stofprobleem zijn eigen aanpak nodig heeft. Hier is de serie zoveel mogelijk op aangepast. Daardoor kan het bedrijf, met gepaste trots, zeggen dat het inmiddels de breedste serie nevelkanonnen ter wereld produceert. ‘Onze SprayCannon nevelkanonnen vernevelen van 5 tot wel 150 meter ver! Dus van klein tot groot , voor binnen en buiten toepassingen, als aparte mobiele installatie of als volledig zelfvoorzienende installatie waarbij het nevelkanon vergezeld wordt door een watertank en stroomgroep.’

Laag energieverbruik

Uitgangspunt bij de ontwikkeling en productie van onze SprayCannon serie is altijd om een zo groot mogelijk oppervlak van nevel te kunnen voorzien met een zo laag mogelijk water- en energieverbruik. Daarnaast houdt MB Dustcontrol altijd rekening met de veiligheid binnen de werkomgeving en een hoog gebruiksgemak alsmede een lage service en onderhoudsbehoefte. De SprayCannon-serie is uiteraard vervaardigd uit hoogwaardige onderdelen en voldoet aan de hoogste Europese kwaliteitsnormen.

Het principe bestaat uit het binden/agglomereren van de door de SprayCannon opgeworpen zeer fijne nevel (waterdruppels) met de uitgestoten (fijn)stofdeeltjes in de lucht. Hoe fijner de waterdruppel hoe beter deze hecht aan de aanwezige fijnstofdeeltjes in de lucht. Door deze agglomeratie worden de stofdelen dusdanig verzwaard dat de zwaartekracht ervoor zorgt dat de stofdelen sneller naar de grond dalen en daardoor de emissie van de (fijn)stof bestrijdt en beheersbaar gemaakt wordt.

Verhuur

Uiteraard realiseren de medewerkers van MB Dustcontrol zich dat in sommige gevallen geen permanente geur- of stofbestrijding oplossing benodigd is. ‘Vandaar dat wij ook beschikken over een uitgebreide verhuurvloot.’

Naast de SprayCannon nevelkanonnen produceert het bedrijf ook andere stof- en geurbestrijdingsoplossingen zoals bijvoorbeeld de op maat gemaakte ‘turnkey’ opgeleverde ‘area’ stofbestrijdingssystemen. Stofbestrijding op gieken, machines en aanbouwstukken is is uiteraard ook een mogelijkheid waarin kan worden voorzien. Tot slot produceert het bedrijf SprayWall NM20 Nevelmuurslangen. Deze twintig meter lange 3" brandslangen voorzien van twintig nozzles bieden gebruikers de zeer eenvoudige mogelijkheid om een wand of plafond van nevel te creëren waarmee een brandhaard of stofuitstoot naar wens beteugeld/gecontamineerd kan worden.

Advertentie